måndag, januari 19, 2009

Regionernas Sverige är framtidens Sverige

Maria Wallhager har tydligt arbetat för Stockholmsregionen (Mälarlänen) och nu tar SKL med moderate Anders Knape, socialdemokratiske Ilma Repalu och folkpartistiske Lennart Gabrielsson m fl i spetsen ännu ett steg för att markera var skåpet ska stå.

Tyvärr har markeringarna som alla remissinstanser gjort passerat regeringen förbi eftersom moderaterna förnekar att det finns ett skåp, ungefär på den nivån i alla fall.

Även ledarbloggar som Sundsvalls Tidning blundar så att det står härliga till. Märkligt tycker jag eftersom Sundsvall hamnar mellan tre regioner i det förslag som arbetats fram underifrån. Dessutom märkligt att Sundsvall väljer att axla en jämtländsk ryggsäck utan att få med sig alla komponenter (läs Hudik, Nordanstig, Timrå, Härnösand) för att bli en drivande motor i regionen.

Stockholmsregionen vore också betjänt av att vi släppte in grannlän och grannkommuner i värmen från motorn. Särskilt nu när världen ska gå på lågvarv behövs inte bara mer bränsle det behövs även en effektiv förbränning för att hushålla med de mänskliga och pengamässiga resurser vi har. Låt Sverige lämna 1600-talet därhän och detta märkesår bl a ta lärdom av den fordoma östra rikshalvans utveckling.

Etiketter: , , , ,